Micsoda Nők!

Az értelmiségi trendi Nők, ők aztán besorolhatóan besorolhatatlanok. Igazi 21. századi hús vér hölgyek. Nincs apelláta, ha közeledik a nő, fel is, le is út a járdáról. Ők nemcsak kemények, hanem erős akaratúak, és mindezt az agyukban hordozzák. A kígyóbűvölés számukra már túlzottan is uncsi, inkább a karrier angyalai és nem Charlie -é. Az ő individuális lényük Csernus Papán izmosodik. Mert valaki kell nekik is! 

Hála Csernusnak a kedves férfitársainknak már nem A nő című könyvet kell kézikönyvnek vagy szótárnak használniuk. Mert megíródott A férfi is. A társkereső szövegben ez állna: Csakis olyan pasi jelentkezzen, aki olvasta A férfit Csernustól, és ezeket a gondolatokat életében is követi, és meg is valósítja. Libusozásról tegyenek le kedves férfiak. Ebben az esetben komoly, érett hölgyekkel állnak szemben, akiknek nem csak elképzeléseik vannak, de igazi eszméik is, amik tudományosan is igazolhatóak. Nem akárhogyan pisil az ilyen csirke, legalábbis azt hisszük, ezt is különlegesen hajtja végre. Nem akármit eszik, hála a bioláznak minden egyes testrészükre tudnak olyan dolgot fordítani, ami azt már amúgyis megillette volna. A csirke a 21. századi diplomás értelmiségi. Karrierrel rendelkező, céljaiért, ha azok valóságban megvalósíthatatlanok is, bátran küzd. 

Szerintük a mai világban számtalan akadály van sajnos. De ez számukra nem okozhat problémát. Látják, de képesek céljaik elérésére akár tűzön vagy vízen át. Régebben a pláza cicák kaptak ilyesfajta tiszteletet. Manapság őket illetné meg. A cicákon lehetett humoroskodni, mert tegyük fel szőkék. Csak vásárolnak, meg jól néznek ki. Eszük nincs sok. Legalábbis ezt feltételezzük. Számtalan dolog akarta ezt a teóriát megdönteni, mint például a Dr szöszi című film is. A mai diplomás hölgyekkel már más a helyzet, hiszen a kezükben van a papír miszerint okosak, és úgyis adják el magukat. Megszólalásuk is jellegzetes, ha öltözékük még szürkének is mondható. Beszédmódjuk az affektáció úgyis arra a bizonyos posztra helyezi őket ahova valók. Nem feltétlenül van nekik idejük butikokba járni, inkább a tudás befogadására és a jó dolgok mellett való kiállásra szentelik még azt a kevés idejüket, amik van. Mindez tökéletesen hangzik, hiszen a modern férfi oldalbordájaként ki is tudja magából húzni társát. Szinte részese férfiasságának az ilyen nő. Eleme vele egyező. Ragozzam még?

Az ilyen nőnek a legfontosabb, hogy mit gondolnak róla. A buszon, a villamoson, az iwiwen. Ha egyetemista, attól fog valakivé lenni, amit a diplomához kapcsolnak az emberek. Ettől lesz valaki. Igaza van, mert arra az emberek mindig másképpen tekintenek, és nem a műveltsége miatt feltétlen. A sznobizmus határos az emberi butasággal.

A férfit, ha van neki, úgy beképzi, mint a legpéldásabb kutyát az iskolából. Kedves bájával boszorkányságát eltakarja, majd a férfi később rájön, lehet micsoda sárkány a felesége. De az esetek döntő többségében az ilyen típusú férfi is szerepet alakít. Megérdemlik egymást.

Az álarcok sokaságát tudjuk magunkra venni, és igaziságot. Sokan elhiszik, bedőlnek a bűbájnak, a kedvességnek és az okoskodásnak, egyszóval a látszanak. „Fecseg a felszín hallgat a mély.” Ezt az idézetet is láthatjuk számtalan nőnél magáról hirdetve, szóval ezek a nők még maguk felismeréséhez is vakok.

Az emberek nagy részének eszét meg elvitte a cica.

Ezért is tudnak ők ma fénysebességgel startolva diplomás karrierista nővé válni.

Véleményem szerint, ha ez kell a világnak elég vicces, de ilyen az élet.

Megfigyeltem, ez nem csak a diplomás csirkék jellemző mentalitása. A bótos jányok esetében sincs ez másként. Ha vásárlóként vagy jelen tételezzük fel, és vásárlásod során baki csúszik a gépezetbe, nem úgy cselekedsz, ahogyan a boltban való törvényszerűségek végbemennek, butus vagy. Mert ő tudja pontos mi, hogy van, hisz itt dolgozik. Nos, pont ezt nem veszi észre. Lehet, korunk nőire egységesen lenne jellemző a feltételezés, hogy ezek megőrültek?

A nők és férfiakhoz még hozzá szeretném tenni „a férfi uralkodóbb, mint a nő” eset vizsgálatát. A férfi ilyenkor a férfi. A nő meg nő lenne, minden a helyén klappolna. Csakhogy a nő ekkor egy félelmetes szörnyet lát a férfiben, amit Csernus meg is erősít, miszerint: „Legyél már ember a kurva anyádat!”. Ilyenkor az olvasó nő fejében sértve lesz identitása és mi mást cselekedhetne, mint amit Csernus Papa mond.

Mert Papa titka abban rejlik, hogyan forgassa ki az embereket nyugalmukból, és ehhez meg is vannak a megfelelő eszközei. Provokálja az egyént, csakhogy lehet nem ez a legmegfelelőbben élet idea. Mert nehogy már a 21. században ez legyen a követendő. A nők kivívták magunknak anno a függetlenséget, a szabadságot, és jogosan tették.

De korunkba már sokszor Én is, mint valóban egós nő azt érzem, maradtatok volna inkább a tűzhely mellett.